Brasile Salitre is een Costadoro Specialty Coffee* uit de Cerrado Mineiro-regio, die bij espresso -extracties een smaak geeft met tonen van kers, karamel en sinaasappel.
Maria Soraia Guimarães , eigenaar van Fazenda Salitre , is een koffieproducent met meer dan 35 jaar ervaring.
Maria heeft al verschillende prijzen gewonnen in de regio Cerrado Mineiro . Deze regio, die uit 55 afzonderlijke provincies bestaat, ligt ten oosten van Minas Gerais : een van de belangrijkste koffieproducerende regio's in Brazilië. De regio biedt ideale omstandigheden voor koffieproductie dankzij de perfecte balans tussen natte en droge seizoenen. Eerst hield Maria koeien, daarna begon ze koffie te zetten op advies van een oom. Sinds die dag cultiveert Maria haar koffiekersen met grote zorg om uitstekende koffiespecialiteiten te verkrijgen , net als Brazil Salitre.
Identiteitskaart
<p fourth-class-white"="" id="costadoro-pr-misc">
- LAND | Brazilië
- REGIO | Cerrado Mineiro
- ARABISCHE VERSCHEIDENHEID | Arara
- HOOGTE | 1180 m boven zeeniveau
- HOEVEELHEID | 200g
- Eigenschappen | Kers, karamel en sinaasappel
- Smaakt naar citrus en kersen
- PROCES | Anaërobe fermentatie
- SCORE | 83,75
- WIJZE VAN EXTRACTIE | uitgedrukt
- VERWIJDERING VAN VERPAKKING | Papier
- AROMA INTENSITEIT

Wat zijn koffiespecialiteiten?
Een als zodanig te definiëren Koffiespecialiteit dient bij de beoordeling op de plantage door deskundige en gekwalificeerde proevers een proefscore van minimaal 80 punten op 100 te behalen .Een Specialty Coffee heeft positieve en herkenbare eigenschappen, waardoor het een unieke koffie is .