Met de Costadoro espresso blend is het allemaal begonnen in de winkel in Turijn. De Costadoro is de meest verkochte blend in Italië van Costadoro. De geur van cacao overheerst, maar ook tonen van gedroogd fruit, gember, tabak, rabarber en chocolade zijn te herkennen. Evenals de Masterclub een zeer prettige koffie zonder bittere of scherpe smaak. De Costadoro blend bestaat voor 90% uit arabica’s, voor 10% uit robusta. Deze laatste zorgt voor een net iets pittiger koffie en een mooie stevige hazelnootkleurige cremalaag. Zeer geschikt voor zowel espresso, cappuccino, alsook cafe Creme.
De kenmerken van de blend
Costadoro Espresso, een uitgebalanceerde en volle melange, is samengesteld uit 90% Arabica en 10% hoogwaardige Robusta. De koffie produceert een intens hazelnootkleurige, fijn getextureerde crema, typisch voor gecertificeerde Italiaanse espresso. Gedroogde vruchten en chocoladeachtige tonen maken het uniek.
De koffie heeft een hazelnootkleurige cremalaag, typisch voor echte Italiaanse espresso. Met tonen van cacao, gedroogd fruit en geroosterd brood is de smaak goed in balans. Het cafeïnegehalte is laag, 1,7%.